مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه 4 خرداد 1400 به شرح ذیل است:
مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰| قیمت طلا، دلار و سکه
هماکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یک میلیون و 30 هزار تومان، قیمت دلار 22 هزار و 950 تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 10 میلیون و 120 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 10 میلیون و 100 هزار تومان است.
در بازار سبزهمیدان هم اکنون، قیمت نیمسکه بهار آزادی 5 میلیون و 800 هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی 3 میلیون و 750 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 250 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یک میلیون و 30 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یکمیلیون و 375 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 464 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
گفتنی است، به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 4 هفته تعطیل بود و از 18 اردیبهشت ماه بعد از یک دوره تعطیلی، مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده است. قیمت های درج شده در این خبر با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.
در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 22 هزار و 950 تومان، قیمت یورو 28 هزار تومان و درهم امارات 6 هزار و 350 تومان اعلام شده است.
نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان، قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.
به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.
در صرافیهای بانکی قیمت دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 22 هزار و 321 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 21 هزار و 879 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 27 هزار و 412 تومان و قیمت خرید یورو نیز 26 هزار و 869 تومان اعلام شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر میکند.
شاخص بورس به ارتفاع ۱.۱ میلیون واحد برگشت
در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 5میلیارد و 603میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر 4هزار و 298میلیارد تومان در بیش از 447هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 9هزار و 747واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 105هزار و 444واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و پالایش نفت اصفهان شد و در مقابل شرکتهای بانک پاسارگاد، گروه مپنا و سرمایهگذاری استان خوزستان با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 2میلیارد و 451میلیون ورقه بهارزش 3هزار و 636میلیارد تومان در 238هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 76واحد رشد کرد و در ارتفاع 17هزار و 552واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پلیمر آریا ساسول و فولاد هرمزگان جنوب شد و در مقابل شرکتهای بیمه پاسارگاد، سنگ آهن گهر زمین و توسعه مسیر برق گیلان بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
واردات گوشت قرمز با ارز دولتی صفر شد
این روزها قیمت گوشت قرمز در بازار به قیمتی رسیده است که بخش زیادی از مردم قدرت خرید این محصول را ندارد. بر اساس مشاهدات میدانی هرکیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در بازار 116 هزار تومان تا 135 هزار تومان و گوشت گوساله (مخلوط بدون استخوان) به 118 تا 130 هزار تومان رسیده است و میزان واردات این محصولات در سال جاری در مقایسه با سال قبل بهترتیب 100 درصد و 93 درصد کاهش یافته است.
در سال 1399، میزان واردات گوشت گوسفندی 2542 تن بوده که بر اساس آمار سامانه جامع تجارت میزان واردات (بر اساس تخصیص ارز 4200تومانی) این محصول در سال جاری صفر بوده است و گوشت گوساله از 8237 تن به 681 تن رسیده است.
مسئولان دولتی همواره میزان کمبود تولید گوشت قرمز و نیاز به واردات این محصول را در سال 100هزار تن عنوان میکنند اما در سال قبل با توجه به افزایش جهشی قیمت گوشت قرمز و بهتبع آن کاهش مصرف، میزان کمبود این محصول 50هزار تن اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام در سال گذشته نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز اعم از گوساله و گوسفندی را 900هزار تن اعلام کرد و گفت: سالانه 850هزار تن گوشت قرمز در داخل تولید میشود.
بنابر این گزارش در جدول سامانه جامع تجارت اشاره به میزان واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی نشده است اما شواهد امر در بازار مصرف نشان میدهد کاهش چشمگیر در این بخش نیز است زیرا واردات آن توجیه اقتصادی کمی برای واردکننده دارد و مردم قدرت خرید محصولات واردشده با این نرخ ارز را ندارند.
بنابر این گزارش میزان واردات دام سنگین نیز در سال جاری صفر بوده و دام سبک نیز 25 درصد کاهش یافته است.
نان غیررسمی ۵۰درصد گران شد
افزایش قیمت نان و گران فروشی نان در ماه های گذشته و حتی سال گذشته وجود داشته است و بسیاری از نانوایان با دور زدن قیمت مصوب نان از طرق مختلف مانند نان بزرگ، ویژه، پرکنجد، دورو کنجد و سبزی دار نرخ های دولت را دور زده اند به طوری که حتی این نان ها تا سه برابر قیمت اصلی خود به فروش می رسد؛ اما شوری قیمت نان زمانی درآمد که برخی از نانوایی ها، در کنار این نان های ویژه، نان های عادی را به قیمت مصوب خود نفروختند.
البته در صورتی که بخواهیم به موضوع از زاویه دید ناوایی ها نگاه کنیم شرایط کاملا متفاوت می شود و آنها مدعی هستند که پخت نان با قیمت های موجود دیگر برای آنها توجیه اقتصادی ندارد و قیمت نان باید 50 در صد افزایش یابد، در غیر این صورت نمی توان نان به دست مردم رساند.
نانواها نیز باید برای خانوده خود گوشت بخرند
اصغر پابرجا رئیس اتحادیه فروشندگان نانهای سنگک در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: قیمت مصوب نان فرقی نکرده است اما باید توجه کرد که دو سال نانوایان نرخ جدید نگرفته اند و این امر باعث شده است که دخل و خرج نانوایی ها نچرخد و نتوانند مغازه های خود را بگردانند.
وی با بیان اینکه نرخ فعلی نان غیر اقتصادی است افزود: در این شرایط نانوایی ها چگونه می توانند دستمزد کارگرهای خود را بپردازند و پول خرید آرد ندارند؛ نانواها با این قیمت نان نمیتوانند زندگی خود را ا داره کنند، اجاره مغازه را بدهند و برای خانواده خود گوشت بخرند.
رئیس اتحادیه فروشندگان نانهای سنگک ادامه داد: دولت اگر می خواهد نان به دست مردم برسد باید قیمت جدید بدهد زیرا با این قیمت ها امکان اداره نانوایی ها وجود ندارد.
درخواست افزایش 50 درصد قیمت نان
وی تصریح کرد: ما درخواست افزایش قیمت 50 درصدی نان را به دولت ارائه داده ایم و معتقدیم که باید به این اندازه افزایش یابد؛ زیرا در دو سالی که قیمت نان افزایش نیافته است، 70 درصد تورم در جامعه داشتیم.
پابرجا اظهار داشت: برخی از نانواییها به صورت خودسرانه قیمت نان را 50 درصد افزایش داده اند اما باید توجه داشت که چاره ای نداشته اند زیرا دخل و خرج آنها با یکدیگر نمی خواند.
افزایش قیمت نان ربطی به انتخابات ندارد
وی در پاسخ به اینکه قیمت مصوب نان تا قبل انتخابات تغییر می کند یا خیر گفت: ما تنها واحد صنفی هستیم و به انتخابات و به بقیه مسائل کاری نداریم ؛ نرخ نان بر اساس قیمت آرد، خمیرمایه، دستمزد، سایر هزینه های تولید و با 10 درصد سود برای واحد های صنفی مشخص می شود.
این مقام صنفی گفت: درباره اینکه چه زمانی قیمت نان تعیین می شود هیچ اعلامی نشده است اما ما به همه جا از جمله استانداری، سازمان حمایت و اتاق اصناف نامه زده ایم و مشکلات خود را بیان کرده ایم.
وی تاکید کرد کرد، توجه داشته باشید که از سال 93 چقدر تورم داشته ایم اما در این مدت تنها یک نرخ نان بیشتر داده نشده است که آن نیز در سال 98 بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان نانهای سنگک ادامه داد: در صورتی که بگویند افزایش قیمت نان غیر قانونی است کارگران نیز نانوایی ها را ول می کند و می روند زیرا کار با این دستمزده ها برایشان نمی صرفد.
در نانوایی ها چه می گذرد؟
مشاهدات میدانی از نانوایی های مناطق مختلف شهر تهران نشان می دهد که هنوز تعداد زیادی از نانوایی ها قیمت و وزن نان های خود را تغییر نداده اند و این محصولات را به قیمت های که دولت برای آنها تعیین کرده است به فروش می رسانند اما نانواییهای متخلف از نرخ مصوب نیز وجود دارند که تعداد آنها هم کم نیست.
عباس قبادی دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور درباره افزایش قیمت نان گفت: فعلاً هیچ تصمیمی درباره قیمت نان اتخاذ نشده است و هر گونه افزایش قیمت نان قبل از تأیید و اعلام رسمی مراجع ذیربط تخلف محسوب میشود.
این اظهارات قبادی در حالی است که برخی از نانواییها بهویژه در تهران قیمت نان را افزایش دادهاند و دستگاه های نظارتی نتوانسته اند به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند.
در آستانه انتخابات موج جدیدی از گرانیهای رسمی و غیررسمی در کالاهای اساسی شامل شیر و لبنیات، روغن، مرغ، خودرو، نان و لوازم خانگی رقم خورده است و مسئولان صرفا اقدام به تکذیب آن میکنند یا واکنش عملی ارائه نمی دهند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: هیچ مصوبهای برای افزایش قیمت نان وجود ندارد
حجتالاسلام و المسلمین درویشیان نیز دیروز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به برخی نابسامانیها در بازار آرد و نان گفت: در موضوع توزیع آرد یارانه ای متاسفانه به دلیل برخی بینظمیها و نظارت نداشتن بر توزیع عادلانه این اقلام با بازرسیهای صورت گرفته در یکی از انبارهای کشور، 2 هزار و 500 کیسه از آردهای یارانه ای کشف شد که با تعویض کیسه ها به صورت آزاد فروخته میشد که با عوامل مؤثر در این موضوع برخورد شد.
وی تأکید کرد که برای این موضوع هیچ مصوبه ای وجود نداشته و این موضوع به صورت رسمی هم به دستگاه مربوطه اعلام شده است.